Valentines Day Trivia

April 7, 2008 by Scott Faver

Valentine’s Day Trivia
PART 1 – TRIVIA QUESTIONS
1. What is the most common shape associated with Valentine’s Day?
ANSWER – Heart
2. What does the word Valentine mean?
ANSWER – Sweetheart
3. How did sailors send messages to their loved ones while at sea in the old days?
ANSWER – Bottle
4. What fruit or vegetable is also known as the “love apple”?
ANSWER – Tomato
5. What is the difference between a Hershey Hug and a Hershey Kiss?…Hugs have…
ANSWER – Hugs have white chocolate swirls
6. Who “kissed the girls and made them cry”?
ANSWER – Georgie Porgie
7. What is the Greek word for Cupid, God of Love?
ANSWER – Eros
8. Who are Shakesphere’s “Star-crossed Lovers”?
ANSWER – Romeo & Juliet
9. What type of bird symbolizes Valentine’s Day?
ANSWER – Dove
10. According to English tradition – what happens “to the first man a woman sees on Valentine’s Day
ANSWER – Marry Him
11. What color is the symbol of warmth and feeling?
ANSWER – Red
12. What color is the symbol of purity and faith?
ANSWER – White
13. Where do you “wear your heart” if you are quick to show your feelings?
ANSWER – Your Sleeve
14. What do you need to kiss to turn it into a Prince?
ANSWER – Frog
15. Who was “Victorian Lace” named after?
ANSWER – Queen Victoria
PART 2 – NAME THE OTHER PERSON ASSOCIATED WITH THE NAME LISTED

Example: Mickey Mouse – Answer is Minnie Mouse

16. Princess Leia – ANSWER: Hans Solo
17. Rageddy Ann – ANSWER: Andy
18. Fred Astaire – ANSWER: Ginger
19. Dick Van Dyke – ANSWER – Mary Tyler Moore
20. Peter Pan – ANSWER: Wendy
TIE BREAKER – What year was the first recorded Valentine sent?
Closest answer without going past the year will be the winner
ANSWER – 1415
Compiled from: http://www.brownielocks.com/valentine.html
Compliments of: Mike Miller of Mixmaster DJ Services 724-465-2571

Print

Scott Faver Scott Faver (11 Posts)

Scott Faver, is The Game Master. As owner of The Party Favers, and a professional DJentertainer since 1980, he has created fun, unique and interactive games for the young, old, famous and infamous – Arnold Schwarzenegger, Barbra Streisand, Tom Cruise… Plus personal training for large DJ companies like Mike Walter Elite Entertainment. He writes for the Current Audition, shares his FREE weekly DJ Games & Marketing Tips to over 1,500 DJs worldwide, hosts Breakfast with the Game Master at TLVDJ Show, 20052006 presenterperformer for the DJ Cruise, now the Wedding & Event Professionals Cruise, and the 2013 recipient of the Peter Merry Leadership Award. Scott is also a professional networker, creator of the Event Ensemble, a group of over 400 celebration solutionists dedicated to the success of their client’s events. Plus sales and support for DJ Manager, your top of mind software solution for running your DJ business.


Filed Under: Performing